Модар патлиџан во зејтин – 720мл

Модар патлиџан во зејтин 720 мл

Безвременска класика која опстојува и се пренесува генерациски како кулинарски аманет, важноста на модрите патлиџани на нашето поднебје останува неприкосновена. Сакајќи да ја продолжиме традицијата на овој наратив и верувајќи му на принципот на едноставност, ги сервиравме во масло за да ја зачуваме и сончевата енергија со која доаѓаат во пакет.

Z6M_2740

Состав:

– модар патлиџан
– магданос
– лук
– сончогледово масло
– оцет
– сол

Нутритивни вредности на 100 гр.

– Енергетска вредност128kJ/31kcal
– Содржина на масти0.4 гр.
– Заситени масни киселини0.1 гр.
– Јаглен хидрати4.4 гр.
– Шеќер1.2 гр.
– Диетални влакна2.1 гр.
– Вкупно протеини1.9 гр.
– Сол0.8 гр.

 

Логистички информации

– Бруто тежина982 гр
– Транспортен пакет12/1
– Број на пакети по палета81
– Број на пакети во ред9
– Број на редови по палета9
– Бруто тежина на пакет11.784 кг
– Нето тежина на пакет7.86 кг
– Бруто тежина на палета954.504 кг
– Нето тежина на палета636.66 кг