Пекмез од дуња – 340гр

Пекмез од дуња 340 гр

Кралица на есента и чуварка на здравјето, обожувана дури и во грчката митологија, дуњата е витаминска бомба и поткрепа за душата. Некои велат дека е симбол на љубовта, па затоа во нашата домашна кујна решивме да ја направиме достапна како пекмез во секоја сезона и никого да не те изоставиме од таа привилегија.

Z6M_1823

Состав:

– дуња 80%
– шеќер
– лимонска киселина

Нутритивни вредности на 100 гр.

– Енергетска вредност668kJ/160kcal
– Содржина на масти0.0 гр.
– Заситени масни киселини0.0 гр.
– Јаглен хидрати40 гр.
– Шеќер29 гр.
– Диетални влакна1.7 гр.
– Вкупно протеини0.4 гр.
– Сол0.2 гр.

 

Логистички информации

– Бруто тежина563 гр
– Транспортен пакет12/1
– Број на пакети по палета132
– Број на пакети во ред12
– Број на редови по палета11
– Бруто тежина на пакет7.036 кг
– Нето тежина на пакет4.08 кг
– Бруто тежина на палета928.75 кг
– Нето тежина на палета538.56 кг