Лутеница лута – 500гр

Лутеница лута 500 гр

Набравме органски пиперки во изобилие од виножитните бавчи на нашата земја, ги испековме со фантастична вештина и им додадовме малку божествен оган за да ја искреираме оваа пламена креација. Со нашата лута лутеница и боговите несомнено би правеле гозба, но предноста е твоја, ако добро те служи брзината на чекорот.

Z6M_1686

Состав:

– печена црвена пиперка
– печена лута пиперка
– домат
– магданос
– лук
– сончогледово масло
– сол
– шеќер
– оцет

Нутритивни вредности на 100 гр.

– Енергетска вредност604кJ/144kcal
– Масти7.52 %
– Заситени масни киселини0.85 %
– Јаглен хидрати16.93 %
– Шеќери5.20 %
– Сол1.64 %
– Целулоза2.45 %
– Влага68.89 %
– Пепел1.98 %

 Логистички информации

– Бруто тежина790 гр
– Транспортен пакет12/1
– Број на пакети по палета100
– Број на пакети во ред15
– Број на редови по палета11
– Бруто тежина на пакет9.88 кг
– Нето тежина на пакет6 кг
– Бруто тежина на палета988 кг
– Нето тежина на палета600 кг