Ајвар – 500гр

Ајвар 500 гр

Секаде, секогаш, сам или со некого – нашиот ајвар ќе те однесе на најубавото гурманско патување за сетилата, за кое долго ќе сакаш да раскажуваш и одново да му се навраќаш. Магијата на врвниот рецепт е проткаена во секоја една внимателно селектирана пиперка. Ова е поезија во тегла, испишна со јазикот на традицијата.

Z6M_1624

Состав:

– печена црвена пиперка
– печен модар патлиџан
– сончогледово масло
– оцет
– шеќер
– сол

Нутритивни вредности на 100 гр.

– Енергетска вредност 578kJ/138 kcal
– Масти 9.55 %
– Заситени масни киселини 0.91 %
– Јаглен хидрати 10.88 %
– Шеќери 4.18 %
– Сол 1.81 %
– Целулоза 2.30 %
– Влага 73.03 %
– Пепел 2.10 %

 Логистички информации

– Бруто тежина 790 гр
– Транспортен пакет 12/1
– Број на пакети по палета 100
– Број на пакети во ред 15
– Број на редови по палета 7
– Бруто тежина на пакет 9,48 кг
– Нето тежина на пакет 6 кг
– Бруто тежина на палета 988 кг
– Нето тежина на палета 600кг