Ајвар Лут – 500гр

Ајвар лут 500 гр

Инспирирани од лутата нишка на традиционалните вкусови, создадовме совршена симфонија од пикантни ноти која примамливо одѕвонува од стаклените ѕидови на теглата, те повикува да ја ослободиш и вкусиш, и бескомпромисно да ѝ се препуштиш на нејзината сензација. Нашиот лут ајвар е специјално искомпонирана музика за сите оние со огнен став.

Z6M_1655

Состав:

– печена црвена пиперка
– печен модар патлиџан
– лута пиперка
– сончогледово масло
– оцет
– шеќер
– сол

Нутритивни вредности на 100 гр.

– Енергетска вредност578kJ/138 kcal
– Масти9.55 %
– Заситени масни киселини0.91 %
– Јаглен хидрати10.88 %
– Шеќери4.18 %
– Сол1.81 %
– Целулоза2.30 %
– Влага73.03 %
– Пепел2.10 %

 Логистички информации

– Бруто тежина790 гр
– Транспортен пакет12/1
– Број на пакети по палета100
– Број на пакети во ред15
– Број на редови по палета7
– Бруто тежина на пакет9,48 кг
– Нето тежина на пакет6 кг
– Бруто тежина на палета988 кг
– Нето тежина на палета600 кг